Arild før og nå

Arild ble først lagt merke til da han som 19-åring trosset Janteloven og uttalte offentlig at han skulle bli verdens sterkeste mann. Han jobbet som avløser på en gård for å kunne finansiere satsingen. Strongman kan sies å være en nisjésport, og selv om han vant Norgesmesterskapet to år på rad, uteble den store anerkjennelsen man kanskje kunne ha forventet. Arilds meritter i VM fikk heller ikke nevneverdig medieoppmerksomhet da han kom hjem igjen til Norge. I 2009 fikk Arild tilbud om å bli proffbokser, noe han takket ja til. Den påfølgende oppmerksomheten rundt karrierebyttet hans var stort, og han skjønte at det var muligheter innen boksing i tungvektsklassen.

Han brukte ikke mer enn 45 sekunder på å vinne sin første kamp, mot latvieren Pavel Dolgovs. Selv om han var ubeseiret etter hans tre første kamper, valgte han forholdsvis tidlig å legge boksehanskene på hylla. Etter det var han så vidt innom Strongman igjen, før han bestemte seg for å gi seg for godt. I 2010 var Sirdølen blant deltakerne i TV3s “Fangene på Fortet”, med laget Team Hulken.

I TV2s dokumentarserie Reflektor, i en episode som handlet om Arild og hans Strongman-hverdag, uttalte søsteren til Arild: “Arild blir nok dømt av mange fordi han er stor og ser ut som en okse. Men når du først blir kjent med han, skjønner du at han er en veldig reflektert person. Han er kjempeomtenksom, og selv om han er enormt fokusert på det han gjør, så har han tid til å bry seg om de rundt han”.

I 2011 opplyste Arild på hjemmesiden sin at han ikke lenger ønsket å fokusere på konkurranseidrett, fordi han ville trekke seg tilbake for å tilbringe mer tid med venner og kjæreste.

I 2012 jobbet han med å gå ned i vekt, for å forberede seg til å løpe New York Marathon. Han måtte drive ekstensiv løpetrening for å bli klar. Arild understrekte på det tidspunktet at dette var en ny hobby, og ikke noe som var relatert til noe han kom til å satse på. Han måtte likevel ned 50 kilo, fra 150 til 100, for å være i stand til å gjennomføre, men uttalte at han også ville holde på denne formen videre. Han ville ikke veie 150 kilo og se ut som et dyr når han er 40 år og er familiefar.

Langt nærmere i dag har Arild holdt en del foredrag om doping, hvor han har stått frem sitt eget bruk, og hvordan han ble påvirket av det helsemessig. Slik er Arild med på å advare unge mot å ta i bruk dop, så de slipper å gå i samme fellen han selv gikk i da han var yngre. Han hevder at det vil hjelpe å engasjere politi og helsevesen for å drive effektiv forebygging.

En fun fact er at aldri før måtte Euro turneringen bli flyttet så mye som rundt corona pandemien. Les mer på Uniber euro siden.

Arild kommer fra en aktiv familie fra Sirdal, og har derfor vært aktiv stort sett hele livet. Gjennom årenes løp har Arild konkurrert i langrenn, skiskyting, slalåm, skyting, svømming, løping, boksing, og selvfølgelig strongman. Sistnevnte har som kjent vært hovedfokuset hans, selv om han nå har lagt det på hylla for godt. I det hele tatt er det idretten som kan sies å ha vært hans kall i livet, og det har vært en hobby like mye som det har vært en inntektskilde.

Arild er medeier i både Nordic Power og City Gym.